Főzőshow | Teaház | Kávészünet | Fit Zone | Fórum

Filterest vagy levelest | Teafőzés | Teaházak Budapesten | Teatörténelem | Teafajták

 

Szerkesztői köszöntő

Szeretettel köszöntök mindenkit a főzőshow új oldalán. Reményeink szerint sok teakedvelő fogja olvasni lapjainkat, és a fórum keretein belül aktívan részt is fog venni az oldal szerkesztésében. Szeretnénk hasznos és naprakész információkkal szolgálni látogatóinknak, hogy valóban úgy érezzék magukat, mint egy valódi teázóban, és visszatérő vendégek legyenek nálunk.

Tehát, ha kész a teád, ülj le a gép elé, dőlj hátra, és érezd otthon magad nálunk, a tea birodalmában.

.................................................................................................................................................................................

Fűszerezd, ahogy szereted!

Igazán jó ötlet és még sokat sem kell rá költeni. Elég egy rúd vanília, némi szegfűszeg, nomeg jó minőségű fekete tea, és az isteni illatra majd mindenki felfigyel.

Hogyan főzzek teát?

Tökéletesíteni akarod a teafőzési tudásodat, vagy nem sikerül a frissítőd úgy, ahogy szeretnéd? Segítünk neked megtanulni, hogyan kell tökéletes teát főzni.

Leugrom a boltba teáért!

 

A fenti mondat túl egyszerűen hangzik egy igazi teakedvelő számára. A hazai szakboltok és teázók listáját itt találod meg.

A kandisz pálca

 

Európában már elterjedt, nálunk még alig ismerik. Hangulatos kiegészítő teázás alkalmával. Nem találkoztál még vele? Szeretnéd te is használni, csak nem tudod beszerezni? Ebben is segítünk.

A tea és ami mögötte van!

Kevés olyan ember van, aki tudja hogyan és hol termesztenek teát a világon. Még kevesebben tudják, milyen átalakulásokon megy át ez a növény, mire filteres vagy szárított késztermékként a háztartásokba kerül. Nyomozz velünk, és lehet, hogy meglepetésekben lesz részed.

 

A tea fajtái

Legtöbben csak a filteres változatát ismerjük, vagy csak a boltok hűtőiben találkozunk névrokonával, a jeges teával. A teának azonban ennél lényegesen több fajtája, típusa létezik, és ezek közel sem egyformák, sem külalakra, sem ízre. A következő cikkből te is megtudhatod, mi is valójában ez az ital, milyen típusai vannak.

Legyél te is teaszakértő!

Filteres vagy leveles teát vegyek?

Milyen alapvető különbségek vannak a teák között elkészítési módjuk, külalakjuk szerint? Mi az előnye és hátránya a különbönöző típusoknak? Bizonytalan vagy? Segítünk dönteni.

Az a csodálatos jázmin...

Ázsiai országokban a jázmin egyfajta kultusznövény. Teafőzete nemcsak méregteleníti és nyugtatja a szervezetet, de mindemellett meglepően jó ízű. Úgy tartják a bölcsek, hogy aki rendszeresen jázmin teát fogyaszt, az megszépül.