Tormás almaszósz
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Szósz és mártás,Vega
Elkészítéséhez szükséges idő: 25 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
1 teáskanál torma
2 dl víz
1 darab citrom
1 teáskanál cukor
1 csipetnyi őrölt fekete bors
1 izlés szerint
6 darab alma
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 58.7kcal Fehérje: 0.3g Zsír: 2.9g Szénhidrát: 10.5g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Átugrottunk Peti barátomékhoz egy könnyű vacsorával egybekötött dumálásra egy üveg borral a hónunk alatt, mielőtt mindannyian belevetettük volna magunkat az éjszakába. Az aranyszínű húsleves után a borozgatáshoz jól esett a csipegetni a főtt húsból. A tormás almaszósz a friss kenyér és valami jó féle félszáraz vörösbor határozottan jó társaság egyben sültekhez, valamint főtt húsok mellé.

Hogyan készítsd el...
Az almákat pucold meg és vágd fel gerezdekre, vagy kockákra. Enyhén cukrozott vízben tedd fel főni. körülbelül 5 perc után, vedd le a tűzről. Most jöhet a torma és a turmix. A víz nagy részét öntsd le az almáról mielőtt nekikezdesz a turmixolásnak. Ízesítsd cukorral, egy kis citromlével csipet őrölt borssal és sóval ízlésed szerint. Borok: Fehér húsokhoz (szárnyas, halak) valami száraz enyhén fűszeres fehér bort például: Cuvée-t, vagy Irsai Olivért, vörös és vad húsokhoz inkább vörösbort például Merlot vagy Cabernet Sauvignon.

Milyen alkalmakra ajánlom...
Kitűnő kiegészítője egyben sült és főtt húsoknak.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!