Alapanyag megnevezése...
vodka

Alapanyag mértékegységei...
l,dl,ml,pohár

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 224kcal fehérje: 0g zsír: 0g szénhidrát: 1.5g

Alapanyag leírása...
Vodka (lengyelül wódka, во́дка oroszul) egy általában színtelen, szokás szerint gabonából vagy burgonyából desztillált alkoholos italfajta neve. A vodka szesztartalma általában 35 – 60% térfogatszázalék. Koktélok készítésére is használják. Története: Eredete pontosan nem tisztázott, de nagy valószínűséggel mind Lengyelországból, mind Oroszországból származik. Meglepő módon a legutóbbi időkig nem foglalkoztak komolyan a vodkának mint terméknek a történetével. Ma számos más országban is gyártják. Paradox módon, a szovjet állam a Szovjetunió gyengülésének időszakában kísérelte meg visszaszerezni azokat a piaci pozíciókat, amelyek olyan híres védjegyek (mint a Smirnoff) elvesztésével és a vodka szó fajtanévvé válásával más országokba kerültek. Ugyancsak gyakran el kell viselniük, hogy részben az orosz emigráció miatt (pl. Wodka Gorbatschow) máshol is alkalmaznak orosz (oroszos hangzású) neveket. Védjegybitorlás miatt számos jogi eljárás indul Forras: http://hu.wikipedia.org



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!