Alapanyag megnevezése...
tejföl

Alapanyag mértékegységei...
dkg,g,pohár,evőkanál,izlés szerint

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 216kcal fehérje: 3.4g zsír: 12g szénhidrát: 4g

Alapanyag leírása...
A tejföl csontfehér színű, kellemes, aromásan savanyú ízű, homogén, sűrűn folyós állagú tejtermék. Zsírtartalma legalább 16%; a 16% zsírtartalom alatti készítmény nem minősül tejfölnek, így a tejföl nevet sem viselheti. Ezért a tejüzemek a csökkentett zsírtartalmú tejfölhöz hasonló készítményeiket egyedi terméknevekkel látják el, pl. „Frisssföl”. A tejföl készülhet édes tejszínből savanyítással, vagy természetes úton megsavanyodott tejről (aludttej) szedik le annak föleként. Forrás: http://hu.wikipedia.org



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!