Alapanyag megnevezése...
tejföl
Alapanyag mértékegységei...
dkg,g,pohár,evőkanál,izlés szerint
Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia:
216kcal
fehérje:
3.4g
zsír:
12g
szénhidrát:
4g
Alapanyag leírása...
A tejföl csontfehér színű, kellemes, aromásan savanyú ízű, homogén, sűrűn folyós állagú tejtermék. Zsírtartalma legalább 16%; a 16% zsírtartalom alatti készítmény nem minősül tejfölnek, így a tejföl nevet sem viselheti. Ezért a tejüzemek a csökkentett zsírtartalmú tejfölhöz hasonló készítményeiket egyedi terméknevekkel látják el, pl. „Frisssföl”. A tejföl készülhet édes tejszínből savanyítással, vagy természetes úton megsavanyodott tejről (aludttej) szedik le annak föleként.
Forrás: http://hu.wikipedia.org