Alapanyag megnevezése...
vaníliás cukor
Alapanyag mértékegységei...
dkg,g,darab,teáskanál,mokkáskanál,csipetnyi,izlés szerint
Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia:
395kcal
fehérje:
0g
zsír:
0g
szénhidrát:
99.8g
Alapanyag leírása...
Leírás: A vaníliás cukor gyakorlatilag vaníliaízesítésű finomított kristálycukor. Felhasználása leggyakoribb süteményekben, édesipari termékekben
Általában a köznyelvben cukor alatt többnyire a kémiában mono- és diszacharidnak nevezett szénhidrátok kristályait értjük.
Étkezési cukorként (szacharóz) a cukorrépából előállított répacukrot ismerhetjük. Ebből több termék készül, például a kristálycukor, porcukor, kockacukor, illetve különböző édességek tartalmazhatják. Európában ennek előállítása a legolcsóbb, ezért ez a legelterjedtebb. Melegebb éghajlatú területeken a nádcukor az elterjedt, amit cukornádból állítanak elő, illetve ismert még a juharcukor, amit északi országokban a juharfa nedvéből nyernek. Kémiailag mindhárom cukorfajta teljesen egyforma, csupán a kiindulási növényekből a gyártás során megmaradó szennyezőanyagok okozzák a különbségeket.
A cukrot amelyet ma minden háztartásban megtalálunk, nem is olyan nagyon régen használják általánosan. Száz-százötven évvel előtt még csak a gazdagabb családok használták, még régebben csak a királyok asztalán volt található. Korábban csak a mézet használták az ételek édesítésére.
Forrás: http://hu.wikipedia.org