Alapanyag megnevezése...
őrölt fekete bors
Alapanyag mértékegységei...
g,csipetnyi
Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia:
1kcal
fehérje:
0g
zsír:
0g
szénhidrát:
0g
Alapanyag leírása...
A legtöbbször őrölt borssal ízesítünk különféle ételeket. Minél finomabbra daráljuk a borsot, annál jobban érezhető az aromája. Ha tároljuk, az őrölt bors apránként veszít aromájából, ezért a legjobb, ha csak használat előtt daráljuk meg, vagy a borsdarálóból közvetlenül szórjuk az ételre.
A borsszemeket zölden, még éretlenül szedik le, és néhány napig fermentálás céljából állni hagyják. Ezután szétterítve addig szárítják a napon, ameddig a szemek meg nem ráncosodnak és barnásfeketére nem sötétednek. Ez a legcsípősebb változat.
Sötét színű ételekhez az erősebb, illatosabb fekete bors, világos ételekhez az enyhébb fehér bors illik.
Foeeas: http://hu.wikipedia.org