Alapanyag megnevezése...
mangó

Alapanyag mértékegységei...
dkg,kg,db

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 73kcal fehérje: 0g zsír: 0g szénhidrát: 0g

Alapanyag leírása...
A mangó a legfinomabb egzotikus gyümölcsök egyike. Alakja tojásdad vagy veseformájú. Az érett gyümölcs színe rendkívül változatos, fajtától függően lehet zöld, sárga, narancspiros, piros és sötét bordó, vagy ezek kombinációja. A héj szinezettsége nem mindig áll egyenes arányban a gyümölcs ízletességével. Sőt egyes éretten is zöld héjú fajták (pil. Amelie) még ízletesebbek is mint a pirosas fedőszínnel borított fajták. A gyümölcshús sárga vagy narancssárga színű, kellemesen édes ízű, állaga az őszibarackhoz hasonlítható. A mangó teljes érettségben kissé megpuhul, ekkor a legízletesebb.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!