Alapanyag megnevezése...
narancs
Alapanyag mértékegységei...
dkg,kg,darab
Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia:
41kcal
fehérje:
0g
zsír:
0g
szénhidrát:
0g
Alapanyag leírása...
Legfontosabb téli gyümölcs- és vitaminforrásaink a narancs és a citrusfélék, melyek természetes C-vitaminja hatásosabb, mint a tablettákban adagolt. Szent-Györgyi Albert szerint azért, mert a citrusfélékben bioflavonoidokkal együtt fordul elő, és ezek jelenlétében tartósabban, fokozottabban hat. Ezek a mikrotápanyagok értékes antioxidánsok is egyben, melyek bizonyos védelmet nyújtanak a degeneratív betegségek, így a rák és a szívbetegségekkel szemben.
Immunrendszert serkentő - Antioxidáns hatóanyagai - Rákmegelőző hatású - Pektin