Teáskannát használva...
Szerző:
Hasznosság: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db


Teáskannát használva

A legtöbb fekete és oolong teát akkor kell leforrázni, mikor a víz már teljesen forr.
Használj friss, hideg vizet - a magyarázatot lásd a lap tetején. Tedd a vizet a vízforraló kannába, és forrald fel.
Közben készítsd elő a teáskannát: melegítsd fel úgy, hogy megtöltöd (vagy átöblíted) forró vízzel. Nem sokkal azelőtt, hogy a vízforraló kannában forrni kezdene a víz, ürítsd ki a teáskannát, és tedd bele a leveleket.

A legjobb, ha szabadon teszed a teát a teáskannába, de alkalmazhatsz különféle szűrőket is (ld. írásunkat a Filterest vagy levelest? oldalon). Természetesen használhatsz filteres teát is. Ebben az esetben a teáskanna aljára tedd a filtereket úgy, hogy a forró víz majd rájuk zúduljon.

A vízforraló kannából öntsd a vizet a tealevelekre. A legtöbb fekete és oolong teát akkor kell leforrázni, mikor a víz már teljesen forr. Hagyd a teát három-öt percig ázni, figyelembe véve, hogy a különféle teák eltérő idő alatt oldódnak ki. Az ázás alatt rázd meg jól a teáskannát vagy kavard meg a teát, hogy a levelek mozogjanak. Amikor leülepedtek, töltsd ki a teát. Tegyél bele, amit jónak látsz: tej, cukor, méz, citrom stb. Vigyázz, hogy ne hagyd sokáig állni, mert a túlzott mértékben kioldódott csersav tönkreteheti az ízharmóniát.

Az előkészületek alatt ne feledd, mindezt csak azért csinálod, hogy élvezd az igazi tea ízét. Semmi sem kötelező, csak ami jólesik.
Egészségedre!



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!