Egészség


Cukor helyett méz!
Korunk táplálkozási szokásai igencsak rémisztően hatnának egy időutazó, múlt századi ember számára. Bár elmondhatjuk magunkról, hogy technikai fejlődésünk óriásit nőtt az elmúlt száz év alatt, és az ember modernebb és haladóbb... >>


Edd, amit a véred diktál!
Az egészséges táplálkozásról már sokféle megközelítésben hallhattunk. De, hogy igazán mit ehetünk és mit nem,  mi jó a testünknek, és mi nem, azt más nemigen tudja jobban megmondani a saját szervezetünknél.


Egyszerűek, gyorsak, finomak!


Matutka
Ez az étel igen sok néven ismert (matutka, röszti, lapcsenyka, pacsni, dödölle, tócsni stb.) lehet az elkészítésükben is vannak apró különbségek de gyakorlatilag egy és ugyanazol ételről van szó. Ez nem más mint a reszelt burgonya fánk.


Fokhagymás bagett
Nagyon ízletes és roppant egyszerűl előétel. Gyakrak félkész álapotban fagyasztottan is beszerezhető, de azért mindíg jobb a frissen készült. Figyelem! Randi előttmérsékelt fogyasztása sem ajánlott! :)


Mixbár

Amikor a dinnye megrészegít
Nagyon fel tudja dobni a bulit egy vodkás dinnye. Nem, nem, nem, én most nem a dinnyés vodkáról beszélek, hanem arról, amikor a dinnyében van a vodka. :)Bodzaszörp
A megmosott bodzavirágokra, öntsd rá a kifacsart citromok levét. A vízből és cukorból forralj szirupot, majd öntsd rá a virágokra. 2-3 napra rakd hűvös helyre érlelődni.


Mézédes bűnbeesés, ízletes csábítás...

Dinnyés fagyi
Egyszeru, gyors, latvagyos. Nincs olyan csaj aki ne kattana ra. ;)Vegyel egy kisebb, de eles kest. Fogd ugy mint egy ceruzat (persze nem teljesen ugy, mert akkor osszeverzel majd mindent).A gyilkos desszert! :)
A legnagyobb meglepetesemre el kellett ismernem, hogy a bazsalikom fantasztikusan kiegesziti a citrom izt. Ahoz kepest, hogy nem is szeretem a fagyit megettem mindent es meg kertem is egy kis extra adagot... :)


Teaház

Teáskannát használva
A legtöbb fekete és oolong teát akkor kell leforrázni, mikor a víz már teljesen forr. Használj friss, hideg vizet - a magyarázatot lásd a lap tetején. Tedd a vizet a vízforraló kannába, és forrald fel.


Hogyan állítják elő a teát?
Az előállítás első lépése a szüret. A legtöbb helyen még mindig kézzel szüretelnek, ami (ahogy sejteni lehet) nagyon munkaigényes. Néhány termesztő gépet használ, amely porszívóhoz hasonlóan működik, leszippantja a leveleket az ágakról.