Majoránnás csirke pirított naranccsal

Hozzávalók (2személyre)

2 szelet filézett, megtisztított csirkemell (szeletenként 7-8dkg)

2 db narancs

só, friss majoránna

1/2 kg burgonya (a püréhez)

15 dkg vaj (10dkg a püréhez, 5dkg sütéshez)

1/4 liter tej (a püréhez)

 

A narancsokat pucold meg, és vágd fel karikákra. A csirkemelleket sózd meg, és enyhén klopfold ki. Serpenyőben hevítsd fel az olajat, és kezd el sütni őket. Szórd meg morzsolt majoránnával, és ha megsült, tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben pirítsd le a narancsokat. Ha már barnul egy kicsit a narancs, és levet is eresztett, óvatosan rakd vissza a csirkét, és forgasd át. Szükség esetén még sózd meg. Halmozd a narancsokat a csirke tetejére, és tálald burgonyapürével.