Kreol csirke

Hozzávalók (2 személyre)

olaj a sütéshez

1 kis fej finomra vágott hagyma

3-4 paradicsom apró kockára vágva

1 evőkanál paradicsompüré

csipetnyi só

2 kávéskanál cukor

2 db csirkemell

2 db zöldpaprika csíkokra vágva

szójaszósz

2-3 fej szeletelt gomba

1 fej félbe vágott hagyma

6 db olívabogyó szeletelve

1 áttört gerezd fokhagyma

kevés vágott petrezselyem és kakukkfű

5 ml száraz sherry

párolt rizs

 

 

 

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, és add hozzá a paradicsomot, paradicsompürét, sót és cukrot. Kis lángon párold 15-20 percig. Addig süsd meg a csirke mindkét oldalát 3 percig egy másik serpenyőben. Ezután rakd bele a paradicsomos szószba a csirkét, és add hozzá, ami még kimaradt, kivéve a sherryt és a rizst. (A sherry csak a végén mehet bele, különben minden íze elfő.) Párold lassú tűzön úgy 30percig. Tálald rizzsel.