Zöldséges Puding

Kísérletezős kedvemben talált a délután. Elhatároztam hát, valami különleges étellel lepem meg a feleségem, mire hazajön a munkából. Valami olyan dolgot szerettem volna készíteni, amit még ezelőtt soha nem csináltam. Kigondoltam hát egy különleges zöldséges puding féleséget, ami gyakorlatilag egy japán recept továbbgondolt változata, melyet egy dél-koreai barátnőnkől kaptunk, akinek Japán a férje. A végeredmény annyira megtetszett a páromnak, hogy azonnal lefényképeztette velem és meg kellet ígérnem, hogy a receptet felteszem a Főzőshow-ra is. Hát, így született meg ez az étel… :o)

 

Hozzávalók 4 fő részére:

 

3-4 meghámozott és lereszelt burgonya

¼  fej kelkáposzta lereszelve, vagy vékony csíkokra vágva

¼  póréhagyma vékony csíkokra vágva

1 db édes paprika vékony csíkokra vágva

1 db chili paprika vékony csíkokra vágva (lehet őrölt fűszer is)

2 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomóval átpasszírozva

½ dl világos szójaszósz

½ dl olaj

2 tojás

kb. 15dkg liszt

só és bors ízlés szerint

 

 

 

 

 

 

Elkészítés: 

1. Kapcsold be a sütőt és állítsd 200 C° fokra, hogy felmelegedjen mire a tészta elkészül. Egy nagy keverőtálba sorra dobáld bele az előre elkészített hozzávalókat, kivéve a lisztet. Öntsd bele az olajt és a szójaszószt. Keverd el és add hozzá a lisztet. Nem kell pontosan betartani a mennyiséget, az a lényeg, hogy jó sűrű masszát kapjál.

 

2. Az így kapott masszát öntsd át a sütőformába és helyezd be a sütőbe. A sütési idő 200 C° fokon kb. 1 óra.

 

3. Amikor már szép piros és a belseje is megszilárdult vedd ki a sütőből, pár percre hagy pihenni, hogy könnyebben kijöjjön a sütőformából. Frissen, melegen szójaszósszal tálalható.

 

Tipp:

Sütés előtt kevés margarinnal, vagy vajjal kend ki a sütőformát, szórj bele kevés lisztet, forgasd meg, hogy mindenhol tapadjon a vajra liszt. A fölösleges mennyiséget öntsd ki, vagy vissza a zacskóba. Így nemcsak szebb színe lesz az ételnek, de nem is fog olyan könnyen odaragadni.