A lédús narancs frissessége, az
édeskés cékla zamata, valamint a csipetnyi fahéj melegsége egyedülálló
kombinációt alkot ebben a salátában. Íze egyszerre szokatlan és ínycsiklandozóan
különleges, továbbá élénk színeivel fokozza a terített asztal hangulatát a téli
napokon. Készítető friss és előfőzött céklából egyaránt.
1, A megfőtt céklát szeleteld bel és öntsd össze a narancsszeletekkel
egy erre alkalmas edényben, vagy tálcán.
2, Keverd el a narancslében a cukrot, hogy feloldódjon és add hozzá a
fahéjat.
3, Az így elkészült édes dresszinggel locsold meg a cékla és narancs
szeleteket, majd tedd be a hűtőbe. A tálalás előtt a salátának minimum egy
órát kell a hűtőben állnia, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp: Főzéskor mindig hagyd rajta a cékla héját. A főzési idő függ a cékla
méretétől. A kisebbeknek elég 1 óra, míg a nagyobbaknak 2 órahossza kell
közepes lángon.