Narancsos céklasaláta

A lédús narancs frissessége, az édeskés cékla zamata, valamint a csipetnyi fahéj melegsége egyedülálló kombinációt alkot ebben a salátában. Íze egyszerre szokatlan és ínycsiklandozóan különleges, továbbá élénk színeivel fokozza a terített asztal hangulatát a téli napokon. Készítető friss és előfőzött céklából egyaránt.

 

 

Hozzávalók:

 

675g párolt, vagy főzött cékla meghámozva

1 narancs, meghámozva és cikkekre szeletelve

2 evőkanál narancslé

1 evőkanál cukor (lehetőleg barna)

1 teáskanál fahéj

só és őrölt bors ízlés szerint

 

 

1, A megfőtt céklát szeleteld bel és öntsd össze a narancsszeletekkel egy erre alkalmas edényben, vagy tálcán.

 

2, Keverd el a narancslében a cukrot, hogy feloldódjon és add hozzá a fahéjat.

 

3, Az így elkészült édes dresszinggel locsold meg a cékla és narancs szeleteket, majd tedd be a hűtőbe. A tálalás előtt a salátának minimum egy órát kell a hűtőben állnia, hogy az ízek összeérjenek.

 

Tipp: Főzéskor mindig hagyd rajta a cékla héját. A főzési idő függ a cékla méretétől. A kisebbeknek elég 1 óra, míg a nagyobbaknak 2 órahossza kell közepes lángon.