Hideg eperzselé narancshabbal
Hozzávalók:
-1 csomag
gyümölcskocsonya -400ml
víz -fél citrom leve
-fél lime leve (csak ha éppen van othon)
-280ml habtejszín
-kristálycukor (ízlés szerint)
-1db hámozott narancs, cikkére szedve
-250g finom, friss eper megmosva, megtistítva
-Néhány mentalevél a dístítéshez
A megmosott
megtisztított epreket, helyezd poharakba, majd készítsd el a gyümölcskocsonyát,
ízesítsd kellő mennyiségű cukorral, citrom és lime lével, ezután öntsd nyakon
vele az epreket úgy, hogy a zselé ellepje őket. A tejszínt ízesítsd 2 evőkanál
cukorral, reszelj bele egy kis narancshéjat, majd verd fel habbá. (A kevésbé
merészek számára használható habszifon, vagy a dobozos tejszínhab is.) :o)
Tálald lehűtve és díszítsd narancscikkekkel és mentalevéllel.
-Isteni, frissítő nyári desszert a végeredmény. Jó étvágyat!
|