Hideg eperzselé narancshabbal

 

Hozzávalók:

-1 csomag gyümölcskocsonya

-400ml víz

-fél citrom leve

-fél lime leve (csak ha éppen van othon)

-280ml habtejszín

-kristálycukor (ízlés szerint)

-1db hámozott narancs, cikkére szedve

-250g finom, friss eper megmosva, megtistítva

-Néhány mentalevél a dístítéshez

A megmosott megtisztított epreket, helyezd poharakba, majd készítsd el a gyümölcskocsonyát, ízesítsd kellő mennyiségű cukorral, citrom és lime lével, ezután öntsd nyakon vele az epreket úgy, hogy a zselé ellepje őket. A tejszínt ízesítsd 2 evőkanál cukorral, reszelj bele egy kis narancshéjat, majd verd fel habbá. (A kevésbé merészek számára használható habszifon, vagy a dobozos tejszínhab is.) :o) Tálald lehűtve és díszítsd  narancscikkekkel és mentalevéllel.

 

-Isteni, frissítő nyári desszert a végeredmény. Jó étvágyat!