Kínai édes-savanyú leves

Hozzávalók (6 személyre)

2 kávéskanál mogyoróolaj

1/2 kávéskanál szezámolaj

2 közepes sárgarépa

2 közepes fehérrépa

2 marék brokkolirózsa

2 marék kínai gomba

1 gerezd aprított fokhagyma

1 liter zöldség- vagy húsleves

5-6 db ecetes uborka

20 dkg kockára vágott tofu

1 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál rizsecet

 

A zöldségeket és az ecetes uborkát vágd fel Julienne-re*. Egy edényben forrósítsd fel a két olajat, és kezd el párolni a zöldségeket (az uborkát még nem) a fokhagymával, amíg ropogós nem lesz. Ezután öntsd fel az alaplével, tedd bele az uborkát, a tofut. Ízesítsd szójaszósszal és ecettel, majd fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal.

* Julienne módra: 4-5 cm hosszú vékony csíkokra vágni