Mangó
Lassi
Ez az indiai ital csakúgy, mint a mangó shake -csodálatosan finom.
2,5 dl natúr joghurt
6 dl tej
200 gramm friss vagy konzerv felkockázott mangó
4 evőkanál cukor, az ínyencebbek kipróbálhatják sóval és
cardamom
magokkal ízesítve.
Öntsd az alapanyagokat magas falú edénybe, turmixold őket 2 percig, majd töltsd az
italt
poharakba és szervírozd. A Mangó Lassi hűtőben 24 órán át őrzi meg
frissességét.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 5 perc
Összetettség: egyszerű
Margaréta koktél
4 cl tequila
2 cl Cointreau
2 cl frissen facsart
lime juice
Lime szeletek és só a
díszítéshez
Öntsd a
hozzávalókat egy shakerbe, jól rázd össze őket, majd martinis poharakban lime
szelettel díszítve szervírozd.
Korianderes sült lazac
Az
érdekes ízű koriander különleges karaktert kölcsönöz a roston sült
lazac ízének. Ínyencek és gasztronómiai felfedezők ajánlásával :-)
1 gerezd
fokhagyma
1 marék
friss koriander
6
evőkanál olívaolaj
1 lime
kifacsart leve
Tengeri
só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint
60 dkg (4
szelet) filézett lazac
1 nagy
paradicsom meghámozva és feldarabolva
A
fokhagymát, 2 evőkanál olívaolajat, a limelevet, egy kis őrölt borsot egy csipet
sóval és a korianderlevelekkel együtt turmixold össze.
Hevítsd
fel a maradék olajat egy serpenyőben, majd helyezd bele a halfiléket.
Öntsd a
fűszermixet a lazac tetejére, majd add hozzá a paradicsomot. Ízesítheted még
egy kis sóval és borssal.
Párold
ebben a fűszeres lében a halat 10-15 percig, amíg megpuhul. Frissen tálald lime
szeletekkel és korianderrel díszítve.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 25 perc
Főzési
idő: 10-15 perc
Összetettség: egyszerű
Mentás
krémborsó
Ez a mirelitborsó-barát recept egyszerű és nagyon könnyen
elkészíthető. Ízletes és különleges köret lehet halakhoz, szárnyasokhoz, de
még vegetáriánus ételként is megállná a helyét, egy darabka vajjal díszítve.
2
evőkanál olíva olaj
1 csokor
tavaszi hagyma feldarabolva
1 marék
friss mentalevél
0,5 kg
friss, vagy mirelitborsó
2
nagyobbka darab vaj
tengeri
só és frissen őrölt fekete bors
Hevítsd
fel az olajat egy edényben, majd add hozzá a felvágott hagymát, mentát és a
borsót. Takard le egy fedővel és hagyd néhány percig párolódni. Vedd le a
fedőt, és vedd elő a jó öreg turmixgépet, majd az egész edény tartalmát
turmixold finomra. Amikor kész, keverd bele a vajat, és ízesítsd ízlésed
szerinti mértékben.
Mennyiség:
4 adag
Elkészítési idő: 5 perc
Főzési
idő: 5 perc
Összetettség: egyszerű