Jamie Oliver

 

Mangó Lassi

Ez az indiai ital csakúgy, mint a mangó shake -csodálatosan finom.

2,5 dl natúr joghurt
6 dl tej
200 gramm friss vagy konzerv felkockázott mangó
4 evőkanál cukor, az ínyencebbek kipróbálhatják sóval és cardamom magokkal ízesítve.


Öntsd az alapanyagokat magas falú edénybe,  turmixold őket 2 percig, majd töltsd az italt poharakba és szervírozd. A Mangó Lassi hűtőben 24 órán át őrzi meg frissességét.


Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 5 perc
Összetettség: egyszerű

 

Margaréta koktél

4 cl tequila

2 cl Cointreau

2 cl frissen facsart lime juice

Lime szeletek és só a díszítéshez

 

Öntsd a hozzávalókat egy shakerbe, jól rázd össze őket, majd martinis poharakban lime szelettel díszítve szervírozd.

 

Korianderes sült lazac

 

Az érdekes ízű koriander különleges karaktert kölcsönöz a roston sült lazac ízének. Ínyencek és gasztronómiai felfedezők ajánlásával :-)

 

1 gerezd fokhagyma

1 marék friss koriander

6 evőkanál olívaolaj

1 lime kifacsart leve

Tengeri só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint

60 dkg (4 szelet) filézett lazac

1 nagy paradicsom meghámozva és feldarabolva

 

A fokhagymát, 2 evőkanál olívaolajat, a limelevet, egy kis őrölt borsot egy csipet sóval és a korianderlevelekkel együtt turmixold össze.

Hevítsd fel a maradék olajat egy serpenyőben, majd helyezd bele a halfiléket.

Öntsd a fűszermixet a lazac tetejére, majd add hozzá a paradicsomot. Ízesítheted még egy kis sóval és borssal.

Párold ebben a fűszeres lében a halat 10-15 percig, amíg megpuhul. Frissen tálald lime szeletekkel és korianderrel díszítve.

 

Mennyiség: 4 adag

Elkészítési idő: 25 perc

Főzési idő: 10-15 perc

Összetettség: egyszerű

 

 

Mentás krémborsó

Ez a mirelitborsó-barát recept egyszerű és nagyon könnyen elkészíthető. Ízletes és különleges köret lehet halakhoz, szárnyasokhoz, de még vegetáriánus ételként is megállná a helyét, egy darabka vajjal díszítve.

 

2 evőkanál olíva olaj

1 csokor tavaszi hagyma feldarabolva

1 marék friss mentalevél

0,5 kg friss, vagy mirelitborsó

2 nagyobbka darab vaj

tengeri só és frissen őrölt fekete bors

 

Hevítsd fel az olajat egy edényben, majd add hozzá a felvágott hagymát, mentát és a borsót. Takard le egy fedővel és hagyd néhány percig párolódni. Vedd le a fedőt, és vedd elő a jó öreg turmixgépet, majd az egész edény tartalmát turmixold finomra. Amikor kész, keverd bele a vajat, és ízesítsd ízlésed szerinti mértékben.

 

Mennyiség: 4 adag

Elkészítési idő: 5 perc

Főzési idő: 5 perc

Összetettség: egyszerű