Parmigiana

-4 főre-

elkészítési idő 30 perc

 

 

-2 padlizsán

-3 evőkanál olíva olaj

-500-600g bolognai spagetti szósz*

-friss bazsalikom

-250g mozzarella sajt

-40g reszelt parmezán sajt

-30g zsemlemorzsa

 

* boltban kapható félkész állapotban, de magunk is elkészíthetjük könnyedén.

 

 1. Melegítsd elő a grillt, vagy a sütőt 200-220C fokra. Vágd fel a megmosott padlizsánokat 1 cm vastag szeletekre, majd kereszt alakban egyenként (nem túl mélyen) irdald be őket, így rövidebb idő alatt megsül. Helyezd a szeleteket egy tűzálló tálra és grillezd 2-3 percig, majd forgasd a padlizsánokat a másik oldalukra, hogy szintén 2-3 perc alatt azok is szép színt kapjanak.

2. Forrald fel egy edényben a bolognai szószt és add hozzá a frissen tépet bazsalikomot, durvára vágva, majd forrald össze. Ezalatt egy kiolajozott tepsiben helyezd el a grillezett szeletek felét, öntsd rá a szósz felét és tedd rá a felszeletelt mozzarella szintén arányos részét. Csinálj így két réteget, mintha csak rakott krumpli készülne a tepsiben...:o)

3. A végén keverd össze a reszelt parmezán sajtot a zsemlemorzsával, és szórd a "rakott" padlizsánok mártással bevont tetejére. A nagy mű máris készen áll arra, hogy egy utolsó látogatást tegyen a sütőben, aholis 15 perc alatt aranysárgára pirul.

Friss bazsalikomlevéllel, vagy egyéb friss fűszerrel díszítheted.