Parmigiana
-4 főre-
elkészítési idő 30 perc
-2 padlizsán
-3 evőkanál olíva olaj
-500-600g bolognai spagetti szósz*
-friss bazsalikom
-250g mozzarella sajt
-40g reszelt parmezán sajt
-30g zsemlemorzsa
* boltban kapható félkész állapotban, de magunk is
elkészíthetjük könnyedén. |
|
|
1. Melegítsd elő a grillt, vagy a
sütőt 200-220C fokra. Vágd fel a megmosott padlizsánokat 1 cm vastag
szeletekre, majd kereszt alakban egyenként (nem túl mélyen) irdald be őket,
így rövidebb idő alatt megsül. Helyezd a szeleteket egy tűzálló tálra és
grillezd 2-3 percig, majd forgasd a padlizsánokat a másik oldalukra, hogy
szintén 2-3 perc alatt azok is szép színt kapjanak. |
2. Forrald fel egy edényben a bolognai
szószt és add hozzá a frissen tépet bazsalikomot, durvára vágva, majd forrald
össze. Ezalatt egy kiolajozott tepsiben helyezd el a grillezett szeletek
felét, öntsd rá a szósz felét és tedd rá a felszeletelt mozzarella szintén
arányos részét. Csinálj így két réteget, mintha csak rakott krumpli
készülne a tepsiben...:o)
|
3. A végén keverd össze a reszelt
parmezán sajtot a zsemlemorzsával, és szórd a "rakott" padlizsánok
mártással bevont tetejére. A nagy mű máris készen áll arra, hogy egy
utolsó látogatást tegyen a sütőben, aholis 15 perc alatt aranysárgára
pirul.
Friss bazsalikomlevéllel, vagy egyéb friss
fűszerrel díszítheted.
|
|