Mosd meg a lazac húsát langyos vízben, majd
töröld szárazra és vágd fel steak szeleteknek. Szórd meg sóval és őrölt fekete
borssal, majd a finomra vágott petrezselyemmel, és végül facsard rá a
citromot. Tedd félre amíg kivajazod az alufóliát és elkészíted a köretet.
Ezalatt az ízek felszívódnak és jól átjárják a húst. Ha minden kész, jöhet a
sütés. Locsolj a húsra némi olajat, majd óvatosan csomagold bele a kivajazott
alufóliába. 180-200 fokos sütőben 30-35 perc alatt elkészül.
Tálaláskor díszítheted petrezselyemmel és
citromkarikákkal. Köretnek rozmaringos burgonyát, vagy szalmaburgonyát
ajánlok, párolt zöldségekkel, esetleg salátával.
Tipp: a lazac steak könnyedén elkészíthető
szabadtűzön is, tehát ideális választás egy ínyenc kerti grill partihoz.