Alaszkai lazac steak

 

-4 főre-

elkészítési idő 45-50 perc

 

-1kg lazac
-só és bors
-2 evőkanál vaj
-1/2 közepes hagyma szeletelve
-1 citrom
-kevés tavaszi petrezselyem
- kevés olaj

-alufólia

 

Mosd meg a lazac húsát langyos vízben, majd töröld szárazra és vágd fel steak szeleteknek. Szórd meg sóval és őrölt fekete borssal, majd a finomra vágott  petrezselyemmel, és végül facsard rá a citromot. Tedd félre amíg kivajazod az alufóliát és elkészíted a köretet. Ezalatt az ízek felszívódnak és jól átjárják a húst. Ha minden kész, jöhet a sütés. Locsolj a húsra némi olajat, majd óvatosan csomagold bele a kivajazott alufóliába. 180-200 fokos sütőben 30-35 perc alatt elkészül.

Tálaláskor díszítheted petrezselyemmel és citromkarikákkal. Köretnek rozmaringos burgonyát, vagy szalmaburgonyát ajánlok, párolt zöldségekkel, esetleg salátával.

Tipp: a lazac steak könnyedén elkészíthető szabadtűzön is, tehát ideális választás egy ínyenc kerti grill partihoz.