Pissaladiére
(különleges pizza)

Elkészítési idõ: 30 perc + kelesztés

-25 dkg teljes kiőrlésű liszt
-1 kávéskanál só
-½ csomag élesztő granulátum
-1 evőkanál olívaolaj
-1 dl meleg víz
-3-4 fej vöröshagyma apróra vágva
 

-1 gerezd fokhagyma apróra vágva
-3 evőkanál olívaolaj
-kakukkfű,

-törött bors
-só ízlés szerint
-½ kg paradicsom
-5 dkg fekete olívabogyó kimagozva, szeletelve

 

Készíts a lisztből, sóból, élesztőből, olajból és vízből 8-10 percen keresztül sima, ruganyos tésztát. 1 órát át hagyd kelni. A hagymát a maradék olívaolajon párold meg, keverd hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet.
A tésztát gyúrd át, nyújtsd ki és tedd egy tepsibe. Kend meg a főszeres hagymával, borítsd be a szeletelt paradicsommal és olívabogyóval, majd 190 fokos sütőben 20 percig süsd át.
Elkészíthető bármilyen zöldségfélével és sajttal is.