Pissaladiére
(különleges pizza)
Elkészítési idõ: 30 perc + kelesztés
-25 dkg teljes kiőrlésű liszt
-1 kávéskanál só
-½ csomag élesztő granulátum
-1 evőkanál olívaolaj
-1 dl meleg víz
-3-4 fej vöröshagyma apróra vágva
|
-1 gerezd fokhagyma apróra vágva
-3 evőkanál olívaolaj
-kakukkfű,
-törött bors
-só ízlés szerint
-½ kg paradicsom
-5 dkg fekete olívabogyó kimagozva, szeletelve |
|
Készíts a lisztből, sóból,
élesztőből, olajból és vízből 8-10 percen keresztül sima, ruganyos tésztát. 1
órát át hagyd kelni. A hagymát a maradék olívaolajon párold meg, keverd hozzá
a fokhagymát és a kakukkfüvet.
A tésztát gyúrd át, nyújtsd ki és tedd egy tepsibe. Kend meg a főszeres
hagymával, borítsd be a szeletelt paradicsommal és olívabogyóval, majd 190
fokos sütőben 20 percig süsd át.
Elkészíthető bármilyen zöldségfélével és sajttal is.
|