Minestrone alla Genovese
Elkészítési idõ: kb. 35 perc.
 

-10 dkg paszulybab éjszakára beáztatva
-1 evőkanál olívaolaj
-1 fej finomra vágott vöröshagyma
-3 gerezd zúzott fokhagyma
-10 dkg apróra vágott káposzta
-10 dkg szeletelt gomba
-25 dkg kockára vágott cukkíni
-1 kockára vágott padlizsán

-3-4 hámozott, kockázott paradicsom
-2 evőkanál paradicsompüré
-2 kávéskanál oregáno
-5 dkg teljes lisztből készült száraztészta
-1 csokor finomra vágott petrezselyem
egy csipet törött bors
-1-2 evőkanál szójaszósz

Olajon párold meg a hagymát, majd a zöldségeket, keverd hozzá a paradicsompürét és az oregánót. Öntsd fel az előzőleg megfõtt babbal és annak levével. Főzd össze, majd a tészta hozzáadásával még 8-10 percet lassú tűzön főzd, szójaszósszal és borssal ízesítheted. Tálaláskor a leves tetejét reszelt parmezán sajttal szórd meg.
Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel felszolgálva egy komplett főétkezést ad.