Sült tökös rétes
-1 doboz rétes, vagy mirelit
leveles-vajas tészta
-50 dkg sült tök
-10 dkg mazsola
-5 dkg zabpehely
-1,5 dl tej
-1 tojás
-fél citrom leve és reszelt héja
-ízlés szerint méz, csipetnyi só |
|
|
A töltelékhez a zabpehelyre öntsél 1 dl tejet és a felvert tojást. 15 percig
pihentesd. Közben a mazsolát mosd meg és a szárát szedd le. A sült tököt
villával törd péppé, keverd össze a mézzel és a citromlével, majd add hozzá az
áztatott zabpelyhet is. Citromhéjjal és sóval ízesítsd. A felengedett tésztát
vágd két részre. Lisztezett deszkán az egyik tésztadarabot nyújtsd ki, a
szélére egy csíkban kend rá a tökös töltelék felét, majd szorosan csavard fel.
Két végét kissé nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle. A
másik tésztadarabot ugyanígy készítsd el. Tetejét a megmaradt tejjel kend be,
és az előmelegített forró sütőben szép pirosra süsd meg.
|