Sült tökös rétes

-1 doboz rétes, vagy mirelit leveles-vajas tészta

-50 dkg sült tök

-10 dkg mazsola

-5 dkg zabpehely

-1,5 dl tej

-1 tojás

-fél citrom leve és reszelt héja

-ízlés szerint méz, csipetnyi só

 

 


A töltelékhez a zabpehelyre öntsél 1 dl tejet és a felvert tojást. 15 percig pihentesd. Közben a mazsolát mosd meg és a szárát szedd le. A sült tököt villával törd péppé, keverd össze a mézzel és a citromlével, majd add hozzá az áztatott zabpelyhet is. Citromhéjjal és sóval ízesítsd. A felengedett tésztát vágd két részre. Lisztezett deszkán az egyik tésztadarabot nyújtsd ki, a szélére egy csíkban kend rá a tökös töltelék felét, majd szorosan csavard fel. Két végét kissé nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle. A másik tésztadarabot ugyanígy készítsd el. Tetejét a megmaradt tejjel kend be, és az előmelegített forró sütőben szép pirosra süsd meg.