Banános túrótorta
 

Hozzávalók a tésztához:

 

ˇ         3 tojás

ˇ         3 evőkanál kristálycukor

ˇ         3 evőkanál liszt

 

A díszítéshez:

 

ˇ         Tejszínhab , zselécukor

A krémhez:

 

ˇ         4 dl tej

ˇ         1 evőkanál zselatin

ˇ         25 dkg túró

ˇ         10 dkg margarin

ˇ         15 dkg porcukor

ˇ         2 csomag vaníliás cukor

ˇ         1/2 citrom héja

ˇ         3 banán

 

 

 

Elkészítése:

A tojásfehérjéből félig keményre vert habba, szórd bele a kristálycukrot, majd verd fel keményre.  Egyenként keverd bele a tojás sárgáját, ezután a lisztet, és  óvatosan keverd el. Papírral bélelt tortaformában süsd világosra.

 

A krém elkészítése:

Meleg tejben forralj zselatint, majd túróval, margarinnal, porcukorral és vaníliás cukorral, valamint egy kis citrom héjával turmixold össze.

A kihűlt piskótát, tedd tálcára és kapcsold vissza rá a tortakarika peremét. Így öntsd bele a krémet.

A karikára vágott banánokat helyezd el ötletesen a torta tetején. Rakd hűtőszekrénybe, ahol majd a megfelelő állagúvá dermed.

Majd éles késsel vágd körbe, és vedd le a  tortaformát róla. Díszítsd tejszínhabbal és apróra vágott zselécukorral.

 

Megjegyzés:

A banánt helyettesítheted, vagy feldobhatod eperrel is. Tulajdonképpen erre a célra szinte minden lágyhúsú gyümölcs megfelel amit kedvelsz.