Elkészítése:
A
tojásfehérjéből félig keményre vert habba, szórd bele a kristálycukrot, majd
verd fel keményre. Egyenként keverd bele a tojás sárgáját, ezután a lisztet,
és
óvatosan keverd el. Papírral bélelt tortaformában süsd világosra.
A krém elkészítése:
Meleg
tejben forralj zselatint, majd túróval, margarinnal, porcukorral és
vaníliás cukorral, valamint egy kis citrom héjával turmixold össze.
A kihűlt
piskótát, tedd tálcára és kapcsold vissza rá a
tortakarika peremét. Így öntsd bele a krémet.
A karikára
vágott banánokat helyezd el ötletesen a torta tetején. Rakd hűtőszekrénybe,
ahol majd a megfelelő állagúvá dermed.
Majd éles
késsel vágd körbe, és vedd le a tortaformát róla. Díszítsd tejszínhabbal
és apróra vágott zselécukorral.
Megjegyzés:
A banánt
helyettesítheted, vagy feldobhatod eperrel is. Tulajdonképpen erre a célra
szinte minden lágyhúsú gyümölcs megfelel amit kedvelsz.