Hortobágyi palacsinta
4 személyre
-paprikás
csirke,
-4db csirkecomb vagy mell,
-2 fej vöröshagyma,
-tejföl,
-fűszerpaprika,
-1 paradicsom, paprika, vagy lecsó,
-tejszín, |
-8
db palacsinta,
-1db tojás,
-1dl tej,
-10-15dkg
liszt,
-olaj,
szénsavas
ásványvíz, |
|
-A csirkéket vedd ki a pörköltből
fejtsd le a csontról és daráld meg. Keverj bele egy kis szaftot is. A maradék
paprikás szaftot szűrd át és forrald fel újra. Ha kell sűrítsd még egy kicsit,
hogy szépen bevonja majd a palacsintákat. Töltsd meg a palacsintákat a darált
húsos töltelékkel, hajtogasd kocka vagy téglalap alakúra. Helyezd a tányérra
2db egy adag mivel előétel. Öntsd rá a mártást és kész is.
Díszítheted tejföllel,
petrezselyemmel és paprikával.
|