Hortobágyi palacsinta

4 személyre

-paprikás csirke,

-4db csirkecomb vagy mell,

-2 fej vöröshagyma,

-tejföl,

-fűszerpaprika,

-1 paradicsom, paprika, vagy lecsó,

-tejszín,

-8 db palacsinta,

-1db tojás,

-1dl tej,

-10-15dkg liszt,

-olaj,

szénsavas ásványvíz,

 

-A csirkéket vedd ki a pörköltből fejtsd le a csontról és daráld meg. Keverj bele egy kis szaftot is. A maradék paprikás szaftot szűrd át és forrald fel újra. Ha kell sűrítsd még egy kicsit, hogy szépen bevonja majd a palacsintákat. Töltsd meg a palacsintákat a darált húsos töltelékkel, hajtogasd kocka vagy téglalap alakúra. Helyezd a tányérra 2db egy adag mivel előétel. Öntsd rá a mártást és kész is.

Díszítheted tejföllel, petrezselyemmel és paprikával.