Paprikás csirke nokedlivel

hozzávalók 4 személyre

Paprikás csirke:

-4db csirkecomb vagy mell,

-2 fej vöröshagyma,

-tejföl,

-fűszerpaprika,

-1 paradicsom, paprika, vagy lecsó,

-tejszín,

Nokedli:

-1db tojás,

-1/3 kg liszt,

-só,

 

Paprikás csirke:A finomra vágott hagymát kevés olajon pirítsd meg, vedd le a tűzről és keverd bele a pirospaprikát. Öntsd fel kb. 2dl vízzel majd add hozzá a már felaprított paradicsomot és paprikát a csirkével együtt. Sózd borsozd, egy pici majoranna sem árt. Ha a csirke megpuhult vedd ki egy tálba, majd lisztet tejfölt keverj össze, hígítsd vízzel körülbelül tejszín sűrűségűre. Ez a tejfölös habarás. Habard be a pörköltlevet és forrald fel, majd keverd bele a tejszínt (a tejszín nem feltétlenül szükséges) és helyezd vissza a csirkéket.

Nokedli: Tojást, lisztet, sót keverd össze és annyi vizet önts hozzá, amíg keverhető álaga nem lesz. De ne legyen túl híg. Forró vízbe szaggasd ki. Nem kell a tésztának sokat főni 2-3 perc untig elég.

Jó étvágyat kívánok!