Paprikás csirke
nokedlivel
hozzávalók 4 személyre
Paprikás csirke:
-4db csirkecomb vagy mell,
-2 fej vöröshagyma,
-tejföl,
-fűszerpaprika,
-1 paradicsom, paprika, vagy lecsó,
-tejszín, |
Nokedli:
-1db tojás,
-1/3 kg
liszt,
-só, |
|
Paprikás csirke:A
finomra vágott hagymát kevés olajon pirítsd meg, vedd le a tűzről és keverd
bele a pirospaprikát. Öntsd fel kb. 2dl vízzel majd add hozzá a már
felaprított paradicsomot és paprikát a csirkével együtt. Sózd borsozd, egy
pici majoranna sem árt. Ha a csirke megpuhult vedd ki egy tálba, majd lisztet
tejfölt keverj össze, hígítsd vízzel körülbelül tejszín sűrűségűre. Ez a
tejfölös habarás. Habard be a pörköltlevet és forrald fel, majd keverd bele a
tejszínt (a tejszín nem feltétlenül szükséges) és helyezd vissza a csirkéket.
Nokedli: Tojást, lisztet,
sót keverd össze és annyi vizet önts hozzá, amíg keverhető álaga nem lesz. De
ne legyen túl híg. Forró vízbe szaggasd ki. Nem kell a tésztának sokat főni
2-3 perc untig elég.
Jó étvágyat kívánok!
|