Tartár mártás
hozzávalók 4 személyre
-egy
tojás sárgája,
-egy
teáskanál mustár,
-1.5dl étolaj,
-fél pohár tejföl,
-fél citrom, |
-por cukor,
-só,
-fehér
bors, |
|
A tojás sárgáját öntsd egy nagyobbacska tálba lehetőleg üvegbe amiben majd
jól lehet keverni a mártást. Utána tedd bele a mustárt. (Mert, ha nincs savas
kémhatás a tojás nem veszi fel az olajat) Keverd össze egy habverővel és
folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban öntsd hozzá az olajat. Ha jól
csinálod tök jól be fog sűrűsödni. Majd keverd bele a tejfölt, citromlevet és
ízesítsd be a cukorral, sóval és a fehér borssal.
-Össze sem lehet hasonlítani a boltival és tényleg nem egy nagy kunszt
|