Zöldséges tavaszi tekercs

Hozzávalók (2személyre)

Tészta:

- 1/2 pohár búzaliszt,

- 1/2 pohár kukorica liszt,

- 2 evőkanál olaj,

- 1dl víz,

- 1dl tej

 

Töltelék:

 

- kevés kifőzött cérnametélt

vékony csíkokra vágva, ízlés szerint:

- répa,

- póréhagyma,

- petrezselyem vagy koriander,

- fejes káposzta,

- uborka,

- szójacsíra,

- retek,

- amerikai paprika (pritamin paprika),*

- só,

- chili

 

* Mennyiséget nem írok a töltelékhez. Az a fontos, hogy arányosan legyen benne minden hozzávalóból.

Tészta: keverd össze az alapanyagokat. Formázz belőle kisebb palacsintákat, és süsd ki őket egy teflonos palacsintasütőben. Figyelj, hogy ne süsd túl.

Töltelék: vágd fel apró csíkokra a zöldségeket. Egy wokban pirítsd meg őket félig, és add hozzá az előre kifőzött cérnametéltet. Ízesítsd sóval, chilivel, majd hagyd kihűlni. Ezután töltsd meg a palacsintákat. (A palacsinta közepére rakj kevés tölteléket, tekerd fel, majd a palacsinta két végét hajtsd befelé. Akkor jó, ha egyben marad.) Szintén a wokban hevíts olajat, és bő olajban süsd ki az immár töltött palacsintákat ismét.

- Fogyasztható frissen kisütve, szójaszósszal.