Zöldséges tavaszi tekercs
Hozzávalók (2személyre)
Tészta:
- 1/2 pohár búzaliszt,
- 1/2 pohár kukorica liszt,
- 2 evőkanál olaj,
- 1dl víz,
- 1dl tej
|
Töltelék:
-
kevés kifőzött cérnametélt
vékony csíkokra vágva, ízlés szerint:
- répa,
- póréhagyma,
- petrezselyem vagy koriander,
- fejes káposzta,
- uborka,
- szójacsíra,
- retek,
- amerikai paprika (pritamin paprika),*
- só,
- chili
|
|
* Mennyiséget
nem írok a töltelékhez. Az a fontos, hogy arányosan legyen benne minden
hozzávalóból.
Tészta: keverd össze az
alapanyagokat. Formázz belőle kisebb palacsintákat, és süsd ki őket egy
teflonos palacsintasütőben. Figyelj, hogy ne süsd túl.
Töltelék: vágd fel apró csíkokra a zöldségeket. Egy wokban pirítsd meg
őket félig, és add hozzá az előre kifőzött cérnametéltet. Ízesítsd sóval,
chilivel, majd hagyd kihűlni. Ezután töltsd meg a palacsintákat. (A palacsinta
közepére rakj kevés tölteléket, tekerd fel, majd a palacsinta két végét hajtsd
befelé. Akkor jó, ha egyben marad.) Szintén a wokban hevíts olajat, és bő
olajban süsd ki az immár töltött palacsintákat ismét.
-
Fogyasztható frissen kisütve, szójaszósszal.
|