Japán palacsinta

 

 

Hozzávalók (2személyre)

 

- szójaszósz,

- fűszerpaprika,

- chili por,

- picike ecet,

- szója csíra,

- liszt

 

 

apró, vékony csíkokra vágva:

 

- uborka,

- répa,

- gomba,

- paprika,

- póréhagyma

illetve akármilyen zöldség, amit csíkokra lehet vágni. (pl. káposzta)

Megjegyzés: Mennyiséget nem írok a töltelékhez. Az a fontos, hogy arányosan legyen benne minden hozzávalóból.

Készíts sűrű masszát a lisztből vízzel, mintha csak galuskatésztát csinálnál tojás nélkül, de azért legyen egy picit hígabb. Keverd el csomómentesen. Öntsd bele az összes felvágott zöldséget (fontos, hogy elég vékonyak legyenek, mert különben nem fognak átsülni.) Ezután már csak egy teflon palacsintasütő kell és egy pici olaj. Mintha palacsintát készítenél, úgy süsd ki.

Csinálj kétféle szószt: csípőset és simát. A szójaszószba keverj egy kis fűszerpaprikát és egy pici ecetet. A csípősbe pedig rakj chilit is.

Frissen kisütve, félbehajtva tálald, külön tálkákban a kétféle szósszal.