Tésztaburok
125 g vaj
3 evőkanál cukor
20 dkg kekszmorzsa
Töltelék
25 dkg túró
40 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 evőkanál liszt
3 tojás
1 tejföl
Tetszőleges belevalók: mazsola, fahéj, aszalt vagy
friss gyümölcsök, reszelt narancs- vagy citromhéj, tejföl helyett
gyümölcsnektár
Vajazz ki egy szétszedhető
tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát,
és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd
elő a sütőt a maximum hőmérsékleten.
Dolgozd el simára a túrót, majd add hozzá a többi
alapanyagot is. Spatulával keverd a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal
is ekkor teheted egyedivé a tortát. Öntsd a tölteléket a tortaformába,
egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süsd 45-50 percet.
Hagyd kihűlni a formában, majd ezután díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal,
vagy hűtőben is lehűtheted fogyasztás előtt.
Extra tipp: a morzsára teríts egy réteg gyümölcsöt +
töltelék + gyümölcs a tetejére is, így igazán frissítő tortával lepheted meg a
kedvesed/vendégeidet vagy akár saját magadat :-)