Póréhagyma krémleves

Hozzávalók (6 személyre)

2 kávéskanálnyi vaj

3 póréhagyma

1 fej vöröshagyma

2 db burgonya

ízlés szerint 1 zeller

só, bors

0,5 liter víz vagy húsleves

1-2 evőkanál liszt

0,5 liter tej

plusz egy jó kis turmixgép

friss petrezselyem

 

Olvaszd fel a vajat, és kezdd el párolni rajta a már felkockázott zöldségeket (5-10 percig). Adj hozzá egy kis frissen őrölt borsot és sót, majd engedd fel 0,5 liter vízzel vagy húslevessel. Ha minden megpuhult, vedd le a tűzről, adj hozzá 1-2 evőkanál lisztet, és jöhet a turmix. Ezután öntsd bele a 0,5 liter tejet, és forrald fel a levest ismét (most a liszttől és a tejtől szép krémes állaga lesz). Szórd meg vágott petrezselyemmel - és kész is.