Pesto leves

Hozzávalók (6 személyre)

3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál fenyőmag

parmezán sajt

1-2 teáskanál olívaolaj

1 liter zöldség- vagy húsleves

csipetnyi só, bors

Worcestershire szósz

1/4 zacskó cérnametélt kifőzve

jó marék friss bazsalikom levél

 

A pesto elkészítése: ismét csak vedd elő a jó öreg turmixgépet. Dobáld bele a bazsalikomot, fokhagymát, fenyőmagot és parmezán sajtot, plusz adj hozzá 1-2 teáskanál olívaolajat. Akkor jó a pesto, amikor krémszerű a turmixolást követően. A pesto számos olasz étel fő alkotórésze.

Forrald fel a levest, és keverd bele a pestót. Fűszerezd sóval, borssal, Worcestershire szósszal. Tálald cérnametélttel, és díszítsd bazsalikommal, fenyőmaggal.